گلبول های سفید
?????????
?????? ??

پویان ? وبلاگ.این وبلاگ برای ارائه مطالب به دانشجویان ساختم و امیدوارم مطالب وبلاگ مورد استفاده شما قرار بگیره 09301011105
????? : poyan24@gmail.com



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 220
بازدید دیروز : 90
بازدید هفته : 615
بازدید ماه : 738
بازدید کل : 142918
تعداد مطالب : 756
تعداد نظرات : 64
تعداد آنلاین : 1



جاوا اسكریپت


?
???????: پویان |
شنبه 3 ارديبهشت 1390 |
<-CategoryName->

نقص چسبندگی گلبول های سفید(blad-lad)
امروزه یکی از آرزوهای بشر کشف رمزهای ژنتیکی و درک تمامی ابعاد آن است ؛ به گونه ای که بتوان امراض مرتبط را درمان و در سطحی بالاتر نیازهای روزمره را به وسیله آن مرتفع ساخت ؛ تا دریچه ای نو به سوی زندگی بهتر گشوده شود .
یکی از جدید ترین بیماری های شناخته شده ژنتیکی L.A.D نام دارد . L.A.D مخفف عبارت لاتین Leukocyte Adhesion Deficiency به معنای نقص چسبندگی لوکوسیت هاست . هنگامی که بدن مورد تهاجم عوامل بیگانه و آنتی ژن ها قرار می گیرد سلول های آسیب دیده تحت تأثیر این عوامل موادی را ساخته و ترشح می کنند که این مواد موجب آگاه شدن لوکوسیت ها از وجود عفونت در بدن و بروز التهاب یا Inflammatory می گردد . این روش آگاه شدن لوکوسیت ها شیمیوتاکسی نام دارد . پس از دریافت این علایم نوتروفیل ها به سمت رگ های خونی حرکت کرده تا از آن و بافت های مجاور عبور و به محل عفونت برسند . پس از رسیدن به دیواره رگ ، نوتروفیل ها از طریق رسپتورهای خود به آندوتلیال متصل شده تا از منفذهای ایجاد شده عبور کنند . رسپتور نوتروفیل ها از integrin ساخته شده است . integrin ها متشکل از گلیکو پروتئین هایی هستند که در بخش پروتئینی آن نوعی پروتئین به نام CD18 وجود دارد . در افراد مبتلا به L.A.D یک جهش نقطه ای در ژنی موسوم به CD18 موجب می گردد تا پروتئین CD18 ساخته نشده ، لوکوسیت ها نتوانند به آندوتلیال متصل شوند و در نتیجه عمل دیاپدز انجام نمی شود . این جهش به صورت اشتباه جایگزین شدن نوکلئوتید آدنین به جای گوانین و تبدیل آمینو اسید Glycine به آمینو اسید Aspartic acid اتفاق می افتد . در نتیجه نوتروفیل ها به جای اتصال به آندوتلیال به یکدیگر چسبیده و Leukocyte Adhesion را به وجود می آورند .
L.A.D یک نقص ژنتیکی دستگاه ایمنی ( Immunodeficiency ) و از نوع اتوزومی مغلوب یا Autosomal Recessive است . از سه نوع یافته شده این بیماری تنها نوع یک آن به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است . type 1 این بیماری خود به دو دسته Classic ( قدیمی ) و Novel ( جدید ) تقسیم می شود که هر کدام دارای ژنوتیپ و فنوتیپ مخصوص خود هستند .
Classic : دارای ژنوتیپ Deficiency of beta n or CD18 of LFA-1 , Mac 1 , p150,95 و فنوتیپ Severe & moderate( شدید و ضعیف ) که در Severe با فقدان کامل CD18 و در Moderate با کمبود این پروتئین مواجه هستیم .
Novel : دارای ژنوتیپی مشابه نوع Classic با این تفاوت که در این نوع از بیماری پروتئین CD18 به اندازه کافی ساخته می شود ولی دارای ساختمانی ناقص که عملکرد مناسبی ندارند .
از بیماری ها و ناهنجاری های ناشی از این نقص می توان به عفونت های پوستی راجعه یاRecurrent skin infection، عقب ماندگی ذهنی یاRetardation or candidiasis ، افزایش بیش از حد لوکوسیت ها ( حدوداً 15 تا 20 هزار ) Leukocytosis ، عفونت داخلیInternal infection ، تأخیر در بهبودی زخم ها یاhealing Delayed wound ، ورم پستان یا mastitis ، باد کردن طحال یا splenomegaly ، التهاب ماهیچه ای یا swellingMuscle ، ازبین رفتن ضریع دندان ها یاPeriodontitis ، التهاب لثه یا Gingivitis و cellulitis اشاره کرد .
این بیماری در سه جاندار یعنی انسان ، سگ و گاو دیده می شود که نوع موجود در سگ به C.L.A.D و نوع موجود در گاو به B.L.A.D موسوم است .
نوع موجود در گاو برای نخستین بار در یک گوساله هولشتاین دو ماهه ماده مشاهده گردید که به منظور بررسی ، آنزیم DNA polymerase موجود در سلول های ماهیچه ای پشت ساق پای این گوساله در محیط آزمایش vitro مورد مطالعه قرار گرفت . امروزه تنها 300 انسان مبتلا به L.A.D شناسایی شده اند که آزمایش بر روی گاو های دارای ژن جهش یافته CD18 به دو منظور انجام می شود :
1) L.A.Dدر گاو مدل خوبی برای درمان آن در انسان است .
2) بررسی امکان وجود پاره ای از تفاوت ها در گاو های سالم و Carrier ( ناقل ) از لحاظ بهره وری اقتصادی و بررسی میزان تلفات احتمالی .
از موارد آزمایش شده می توان به میزان مقاومت در برابر عفونت ها ، توارث ژن های مقاوم به عفونت ، احتمال ابتلا به بیماری ورم پستان ، اندازه اسپرم ها و شایستگی ژنتیکی اشاره داشت . شایان توجه است که در هیچ یک از موارد مذکور تفاوتی میان گاوهای سالم و ناقل به چشم نخورد . اما بایستی به منظور جلوگیری از تولّد گوساله های مبتلا ، از آمیزش گاوهای Carrier جلوگیری نمود .
aimanpour

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






????????: گلبول های سفید, سبندگی گلبول سفید, ,

?
????? ?????

» <-PostTitle-> ( <-PostDate-> )

?????
????????
?? ??? ????
????????